Op het St. Agatha plein in Delft werd gisteren de ‘Original Market’ gehouden en ik heb daar met een kraampje gestaan en stukjes taart verkocht. Het was mijn allereerste keer op een officiële markt en ik was dan ook beste wel gespannen: ‘ga ik wel verkopen’ ‘hoeveel taarten moet ik bakken’ ‘ik kan niet aantrekkelijk stylen’ en ‘wat nou als het regent’ etc etc. In mijn geval vertaalt zich dat dan in tobbend wakker liggen. Heel effectief dus….
Nadat ik zaterdagochtend (nou ja, nacht) de laatste taarten had gebakken stond ik om 8.30 met het hele zaakje bij m’n nog kale kraampje. Allereerst speurde ik het plein af op zoek naar Oege van de Expressokitchen met wie ik telefonisch een dealtje had gesloten: klanten met mijn taart van konden bij hem met korting een cappucinotje drinken en vica versa. Handig toch?

Na een uurtje ‘rommelen’ in m’n kraampje dienden zich al snel de eerste klanten aan. Het leuke van zo’n dag vind ik de praatjes die je maakt met klanten, de andere kraamhouders en alle vrienden en kennissen die even aanwippen om te supporteren. Gelukkig liep de verkoop ook plezierig zodat ik in ieder geval m’n onkosten eruit heb. De kop is eraf, dus óp naar de volgende markt!

Pin It on Pinterest

Share This