Zaterdag 10 mei signeerde de ‘Heel Holland Bakt’ winnaar Rutger zijn boek in boekhandel Huyser. Aangezien ik de boekpresentatie van ‘Rutger Bakt’ in Amsterdam al had laten schieten (spijt spijt) moest en zou ik deze ideale bakman met eigen ogen aanschouwen. Nadat ik de cheesecake voor de tennisclub in de oven had geschoven fietste ik door de stromende regen naar Delft. Daar stond ie dan, omringd door een handjevol, ja hoe kan het ook anders, vrouwen. Iedereen mocht met ‘Mr. Handsome’ op de foto en er was gelegenheid om een praatje te maken. Snel schoof ik nog even m’n ‘Deliesious’ flyer onder z’n neus met de uitnodiging om eens op m’n website te kijken. En Rutger? Wat vindt je ervan?

En natuurlijk was er ook wat te proeven: Rutgers alom bejubelde brownies! Laat ik die brownies nu net de week daarvoor gebakken hebben en die waren absoluut de lekkerste ooit. Eerlijk is eerlijk, die in de winkel waren niet half zo goed maar om het gezellig te houden zei ik dat ze een beetje ‘anders’ smaakten dan degenen die ik zelf had gebakken. Rutger beaamde meteen dat hij de laatste tijd hele bakplaten vol had moet maken en dat het resultaat dan inderdaad ja, ‘anders’ is.

Het recept voor deze ‘king of the brownies’ is te vinden in Rutgers boek en inmiddels ook op het internet. Ik heb nog wel twee tips: neem 250 gr suiker in plaats van 330. Het hele mierzoete gaat er dan vanaf  waardoor de smaak van de hazelnoten en de chocolade beter tot z’n recht komt. En tip 2: mensen rooster inderdaad die hazelnoten, dat is zo ontzettend lekker!

Oh ja, het plaatje mag natuurlijk niet ontbreken.

Pin It on Pinterest

Share This